Koskacukor: Kakaós, magvas granola

2015. március 14., szombat

Kakaós, magvas granola

Kakaó, magvas granolát készítettem pár héttel ezelőtt, de most jutott el odáig, hogy fotó is készült róla. Reggelire vagy vacsorára bele dobok egy-két evőkanállal egy pohár joghurthoz, mellé mehet egy kevés szilva vagy bármilyen házi lekvár, méz, juharszirup.
Sokkal jobb, mint a bolti, nem leszámítva azt, hogy nincs tele cukorral. Bármit tehetünk bele kedvünk szerint és akkor még vásárolni sem kell hozzá.







Kakaós, magvas granola
Hozzávalók (1 literhez):
3 bögre zabpehely
1/3 bögre tökmag
1/3 bögre napraforgó
1/4 bögre lenmag
1/4 bögre aszalt áfonya
1/3 bögre mazsola
1/4 bögre aszalt barack
1/4 bögre amaránt
1/4 bögre szőlőmagolaj
1 evőkanál házi baracklekvár
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál holland kakaópor
pici só

Elkészítés:
Mérjük ki tálba a zabpelyhet, a magokat, majd egy másikba az aszalt gyümölcsöket és az amarántot.
Melegítsük olvadásig a mézet a lekvárral, a szőlőmagolajjal. Tegyünk hozzá fahéjat, egy evőkanál kakaóport és egy pici sót.  Miután teljesen felolvadt adjuk a kimért magvas zabpehelyhez és jól keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd toljuk be előmelegített 170°C-os sütőbe. Pirítsuk addig, amíg már azt halljuk, hogy zörögnek a magvak. Kb. 40 perc. Az utolsó 5 percben tegyük hozzá az aszalt gyümölcsöket.
Hagyjuk teljes kihűlni, majd tegyük lezárható dobozba.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...