Koskacukor: Sajtos omlett saláta ágyon

2015. március 12., csütörtök

Sajtos omlett saláta ágyon

A vacsorát sokszor nem bízom a véletlenre. Ugyanolyan fontos, mint bármelyik étkezés. Nálunk nincs terülj-terülj asztalkám, mert ha elővenném a frissen sütött kenyeret, kolbásszal meg szalonnával azt hiszem eltölthetnénk minden esténket a kondi terembe, mert bizony nem kevés kalóriát tartalmaznak. De reggelire természetesen nincs akadálya. Mivel sokszor nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön a tányérra és ráadásul ne legyen unalmas. Próbálok változatos salátákat készíteni, ami tartalmas és nem fekszünk le éhesen, hiszen azt sem szabad. Gondoljunk bele, ha már akkor éhesek vagyunk, amikor lefekszünk és a szervezetünk még legalább 8 órán keresztül nem kap semmilyen tápanyagot, reggelre teljesen ki lesz éhezve. Sokan elkövetik ezt a hibát, hogy este már nem esznek semmit. Most ismét egy jó kis ötlettel rukkolok elő, ami gyorsan elkészíthető.







Sajtos omlett saláta ágyon
Hozzávalók (2 személy részére):
4 tojás
10 dkg mozzarella
olívaolaj
2-4 szelet bacon
10 dkg madársaláta (1 zacskó)
15 dkg koktél paradicsom
1 csokor apró retek
2 szál újhagyma
2 evőkanál balzsamecet


Elkészítés:
Vegyünk elő egy palacsinta sütőt, majd hevítsük fel és kenjük ki olívaolajjal. Verjünk fel jól egy tojást, öntsük egyszerre a serpenyő közepére, majd éppúgy, mint a palacsinta tésztát oszlassuk el, hogy teljesen kitöltse a területet. Szórjuk meg mozzarellával. Amikor ráolvadt és a széle is már egy picit ropogós, akkor csúsztassuk tányérra és tekerjük fel. Minden egyes tojásnál ismételjük meg ezeket a lépéseket.
Miután elkészültek a palacsinták, süssük ropogósra a bacont.
A paradicsomot, a retket és a hagymát daraboljuk fel ízlés szerint.
Tálaljuk madársaláta ágyon, majd a végén locsoljuk meg balzsamecettel. Helyezzük el a tetején a sajtos omletteket és a ropogós bacont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...