Koskacukor: 4 sajtszószos makaróni

2015. március 18., szerda

4 sajtszószos makaróni

Az elkövetkező időszakban mivel biztosan gluténmentesen fogok főzni, ezért gyakran előfordul, hogy olyan alapanyagokat fogok használni, ami általam nem megszokott. Viszont nem kell megijedni azoknak sem, akik eddig követtek, hiszen sima liszttel, tésztával helyettesíthetők az ételek, a sütemények mellé pedig igyekezni fogok odaírni a nem gluténmentes változatot is, ahol lehetőségem van.
A  4 sajtszószos makaróni Balázs kedvére készítettem, ami nagyon - nagyon sajtosra sikerült. Mi így szeretjük! Finom krémes és egyáltalán nem tömény sajtszósz a végeredmény, ami bármilyen tésztával tökéletes.









4 sajtszószos makaróni
Hozzávalók (2 személy részére):
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál barna rizsliszt
1 nagy gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
3-4 dl tej
10 dkg mozzarella
5 dkg parmezán
5 dkg gorgonzola
5 dkg camembert
só, bors
frissen reszelt szerecsendió

15 dkg gluténmentes könyök makaróni

Elkészítés:
A tésztát sós lobogó vízbe szórjuk, majd 10 perc alatt "al dente"-re főzzük.
Közben elkészítjük a sajtszószt. A sajtokat kimérjük és feldaraboljuk.
Az olajat felhevítjük egy lábasba, hozzá adjuk a lisztet, majd hozzá törünk egy gerezd fokhagymát. Beleöntjük a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. (Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen, mint egy besamel mártásnak, mert a sajtok miatt még sűrűsödni fog.) Adjuk hozzá az előkészített sajtokat és addig főzzük lassú tűzön, amíg krémes nem lesz. Ez eltart kb. 20-25 percig. Amennyiben szükségesnek látjuk adhatunk hozzá még egy kevéske tejet. Nem kell megijedni, az elején még nyúlós lesz és nagyon tömör állagú. De ahogy elolvad a sajt és egyneművé válik, úgy fog szépen kisimulni. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Adjuk hozzá a leszűrt tésztát és még forrón tálaljuk!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...