Koskacukor: Csokis-kókuszos linzer

2015. március 21., szombat

Csokis-kókuszos linzer

Lassan gondolkodhatunk már azon, hogy mit is süssünk húsvétkor? Nagyon sokfélét nem szoktam készíteni, mert inkább frissen szeretjük a sütiket, és több napig ugyanazokat enni... hát elég unalmas. Ez a kókuszos linzer szerintem jó ötlet, egyrészt tuti gyorsan elfogy, másrészt sütis dobozba sokáig eláll, ha mégis többfajtát sütnénk.
Őszintén szólva, ezt most kifejezetten egy hosszú túrára készítettem, ami energiát adott nekünk a 30 km-hez, a házi hamburgerek mellett.
Mindenkinek ajánlom, akik nagyon szeretik a nagyon-nagyon kókuszos sütiket!









Csokis-kókuszos linzer
Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
120 g gluténmentes lisztkeverék
50 g kókuszliszt
30 g kókuszreszelék
120 g hideg vaj
50 g porcukor
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanál vaníliakivonat

100 g étcsokoládé (60%-os)
1 g porított kakaóvaj

kókuszreszelék

Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót konyhai aprítógépbe, majd addig turmixoljuk, amíg össze nem áll a tészta. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük legalább 30 percre hűtőbe. Ezután nyújtsuk kb. 5 mm vékonyra (a legjobb ezt két fólia között megtenni) és tetszőleges formájú szaggatóval szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 10 percig. Figyeljünk rá, mert gyorsan sül. (Jelzem isteni kókuszos illata van, ilyenkor már rá lehet pillantani.)
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az étcsokoládét temperáljuk. Gőz felett melegítsük fel 40-42°C-ra, majd folyamatos kevergetéssel hűtsük vissza 35-36°C-ra. Ekkor tegyük bele a kakaóvajat és hűtsük tovább 31-32°C-ra.
Csurgassuk a csokoládét a linzerek tetejével, majd habkártya segítségével simítsuk el. Szórjuk meg egyből bőven kókuszreszelékkel. Tegyük hűvös helyre, majd amikor megdermedt a csokoládé mehet a sütis dobozba!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...