Koskacukor: Baconbe tekert chilis-rozmaringos csirkemell, cayenne borsos édesburgonyával

2015. március 19., csütörtök

Baconbe tekert chilis-rozmaringos csirkemell, cayenne borsos édesburgonyával

Sokszor az egyszerű, gyors ebéd is tud ugyanolyan finom és változatos lenni, mint amelyikkel órákat pepecselünk a konyhába. Szeretek főzőcskézni, de néha, főleg hétköznap elég kevés idő jut a főzésre. Főleg azokon a napokon, amikor edzeni is eljárunk elég későn érünk haza, ilyenkor előfordul, hogy Balázsra bízom az ebédet. Szívesen vállalja, mert szeret ő is kipróbálni új dolgokat, így könnyen feltalálja magát a konyhába.
Ezt a gyors csirke receptet, akár vacsorára is elkészíthetjük!









Baconbe tekert chilis-rozmaringos csirkemell, cayenne borsos édesburgonyával
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon
50 dkg csirkemell

1 piros chili paprika
1 teáskanál szárított rozmaring
olívaolaj

Cayenne borsos édesburgonyához:
1 nagy vagy 2 kisebb édesburgonya

cayenne bors
olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, sózzuk és megszórjuk bőven cayenne borssal. Olívaolajjal locsoljuk meg, majd tegyük előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 30 percre
Ez idő alatt elkészíthetjük a csirkemellet. A húst daraboljuk fel közepes nagyságú kockákra, sózzuk meg egy kicsit, majd tekerjük be mindegyiket egy-egy szelet baconbe. Tegyük magas falú, fedeles serpenyőbe. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg rozmaringgal és morzsoljunk bele egy nagyobb szárított chilit. Lefedve pároljuk 10-15 percig, majd fedő nélkül addig süssük, amíg át nem pirulnak teljesen a baconök. Miután a fedőt levettük nyugodtan lehet kevergetni, mert ilyenkor már biztosak lehetünk abba, hogy nem fog leesni a bacon a csirkemellről.
Tálalhatjuk balzsamecetes vagy mézes-citromos salátával!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...