Koskacukor: Rozmaringos-kakukkfüves csirkemell, currys basmati rizzsel és szilva chutneyval

2014. július 22., kedd

Rozmaringos-kakukkfüves csirkemell, currys basmati rizzsel és szilva chutneyval

Nyugi nem olyan bonyolult, mint amilyen hosszúra sikeredett a cím. Hihetetlen de elég gyorsan el lehet készíteni és nagyon ízletes.












Rozmaringos-kakukkfüves csirkemell, currys basmati rizzsel és szilva chutneyval
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkemell
1 ek.szárított rozmaring vagy frissből 2-3 szál
1 ek.szárított kakukfű vagy frissből 2-3 szál
só, bors
1/2 fej fokhagyma
4 ek. olívaolaj

25 dkg basmati rizs
1 tk. curry
2 kk. só

Szilva chutney

Elkészítés:
A csirkemellet hagyjuk egészbe, jól fűszerezzük be, a sót még ne tegyük rá. Öntsük rá az olajat, forgassuk meg és zárjuk le egy dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap sózzuk meg és helyezzük sütőzacskóba. A fokhagymát bontsuk gerezdekre és tegyük mellé.
Tegyük előmelegített sütőbe 180°C-ra és süssük 40 percig. Vegyük le a sütőzacskót, locsoljuk meg a csirkemelleket a saját szaftjával, majd helyezzük vissza még 10-15 percre.
A rizst mossuk meg, akkor jó, ha már a víz szinte tiszta színű marad. Öntsük fel háromszoros vízzel, fűszerezzük curryvel és sózzuk meg egy picit. Nagyon nem szükséges, mert önmagában is nagyon kellemes íze van. Amikor már úgy érezzük, hogy majdnem kész, zárjuk el a gázt, fedjük le és tegyük félre.
Szilva chutney-t el lehet egy nappal előtte is készíteni, de amíg a hús sül, bőven kész lehetünk ezzel is.




1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a tálalás. Még nem is hallottam basmati rizsről.Hol kapható?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...