Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
só, bors
chili por
chili pehely
cayenne bors
olívaolaj
Avokádó salsához:
1 db érett avokádó
só, bors
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
1/4 kaliforniai paprika
1/2 kis fej lilahagyma
2 teáskanál extra szűz olívaolaj
1 kis fej jégsaláta
10 db koktél paradicsom
1/2 fej lilahagyma
extra szűz olívaolaj
balzsamecet
Elkészítés:
Először a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, kenjük be chili porral és chili pehellyel illetve cayenne borssal. Érdemes egészben hagyni, így jó szaftos marad belül is. Közepes lángon, kevés olívaolajon süssük készre. Figyeljünk rá, hogy átsüljön teljesen, kb. 20-25 perc kell neki.
Addig elkészítjük a salsát. Az avokádót törjük össze villával, ízesítsük sóval, borssal, citromlével, mustárral és csöpögtessünk hozzá egy kis olívaolajat. A paprikát és a hagymát daraboljuk egészen apróra és adjuk hozzá. Keverjük össze és már kész is.
A jégsalátát daraboljuk össze, a koktél paradicsomot negyedeljük, a lilahagymát pedig szeleteljük fel. Halmozzuk egy tányérral, tegyük rá a megsült, felszeletelt csirkemellet, majd halmozzuk rá az avokádó salsát. Locsoljuk meg egy kis balzsamecettel és jó minőségű extra szűz olívaolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése