Nagyon nem voltam kreatív, amikor ezeket a vajas molnárkákat elkészítettem, viszont óriási és istenien ropogós panini szendvicsek készültek belőle. Sajt, sonka, peperoni és kívül libazsírral kentem meg így tettem a sütő lapra. Annyira finom lett, hogy az összes molnárkából szendvics készült.
Vajas molnárka
Hozzávalók (8 db):
350 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g BL 55 liszt
20 g élesztő
100 ml langyos tej
150 ml langyos víz
1 teáskanál cukor
7 g só
30 g olvasztott vaj
Tetejére:
10 g olvasztott vaj
Elkészítés:
A langyos tejbe keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk 15 percig pihenni. Ez idő alatt szépen felfut. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót, az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi vizet adjunk hozzá, amennyivel rugalmas tésztát tudunk dagasztani.
Kelesztő tálba téve pihentessük 45 percig. Ezután osszuk 8 egyenlő részre, formáljunk belőle golyókat. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk meg egy kicsit, de nem kell vékonyra, csak éppen egy kicsit, majd tekerjük fel. Sütőpapírral bélelt tepsire téve kelesszük duplájára.
Miután szépen megkeltek, olvasztott vajjal bőségesen kenjük meg.
Előmelegített 190°C-os sütőbe kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése