Tehát ha grillezésre adnánk a fejünket, akkor ez egy tökéletes ebéd vagy vacsora lehet.
Citromos-fokhagymás csirke saslik, fetás kuszkusz salátával
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
150 g joghurt
4 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só, bors
friss vagy szárított bazsalikom
Fetás kuszkusz salátához:
1 pohár kuszkusz
2 pohár forró víz
só, bors
10 dkg feta sajt
1 fej lilahagyma
1/4 kígyó uborka
8 koktél paradicsom
1/2 kaliforniai paprika
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
friss petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk nagyobb kockára, sózzuk és borsozzuk. Zúzzuk a fokhagymát a joghurtba, facsarjuk bele a citrom levét, majd tegyünk hozzá pár friss darabolt bazsalikom levelet. Ha nincs akkor jó egy teáskanálnyi szárított is. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap szúrjuk fel hurkapálcikára vagy saslik pálcára és serpenyőben vagy grillen süssük meg. (Amennyiben serpenyőben sütjük hevítsünk fel előtte 2 evőkanál olívaolajat, ha grillen akkor a pácba tegyük bele.)
A salátához a kuszkuszt forrázzuk le, fedjük le és hagyjuk, hogy beszívja a vizet és megpuhuljon. Addig daraboljuk apróra a lilahagymát, az uborkát, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, majd tegyük egy tálba. Szórjuk meg sóval és borssal, öntsünk rá fehérborecetet és egy kis olívaolajat, majd keverjük össze. Tegyük hozzá a kész kuszkuszt, jól forgassuk össze. Díszítsük kockára darabolt feta sajttal illetve friss petrezselyemmel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése