Úgyhogy ezt is alátámasztja azt, hogy kevés és egyszerű hozzávalókból is lehet különleges ebédet készíteni.
Ruccola-mandula pestos spaghetti baconnel és parmezánnal
Hozzávalók:
Ruccola-mandula pestohoz:
100 g ruccola
50 g héj nélküli mandula
3 evőkanál parmezán
1-2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
kb. 0,5 dl dió olaj
só, bors
Továbbá:
25 dkg teljes kiőrlésű spaghetti
15 dkg kockázott bacon
parmezán
Elkészítés:
A pestohoz tegyünk mindent turmixgépbe és turmixoljuk simára. Az olaj mennyisége függ attól, hogy mennyire sűrűre szeretnénk.
A tésztát főzzük sós vízbe "al dente"-re, a bacont pirítsuk meg. Tálaláskor a tésztát keverjük össze a pestoval, szórjuk meg baconnel és parmezánnal illetve tegyünk rá pár csepp friss citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése