Koskacukor: Ruccola-mandula pestos spaghetti baconnel és parmezánnal

2015. február 9., hétfő

Ruccola-mandula pestos spaghetti baconnel és parmezánnal

Nagy bevásárlás előtt voltunk, úgyhogy kicsit üres volt már a hűtő, így kevés variálási lehetőségem volt, egy nagyon egyszerű és finom tésztát készítettem. Azon kívül, hogy nagyon egészséges a sok mandula, a vitaminnal tele ruccola és a hidegen sajtolt dióolaj miatt, rendkívül ízletes is.
Úgyhogy ezt is alátámasztja azt, hogy kevés és egyszerű hozzávalókból is lehet különleges ebédet készíteni.







Ruccola-mandula pestos spaghetti baconnel és parmezánnal
Hozzávalók:
Ruccola-mandula pestohoz:
100 g ruccola
50 g héj nélküli mandula
3 evőkanál parmezán
1-2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
kb. 0,5 dl dió olaj
só, bors

Továbbá: 
25 dkg teljes kiőrlésű spaghetti
15 dkg kockázott bacon
parmezán

Elkészítés:
A pestohoz tegyünk mindent turmixgépbe és turmixoljuk simára. Az olaj mennyisége függ attól, hogy mennyire sűrűre szeretnénk.
A tésztát főzzük sós vízbe "al dente"-re, a bacont pirítsuk meg. Tálaláskor a tésztát keverjük össze a pestoval, szórjuk meg baconnel és parmezánnal illetve tegyünk rá pár csepp friss citromlevet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...