Koskacukor: Toszkán szűzérmék, fokhagymás-parmezános gnocchival és ruccolával

2015. február 16., hétfő

Toszkán szűzérmék, fokhagymás-parmezános gnocchival és ruccolával

Íme megérkeztem a Valentin napi vacsoránkkal. Viszonylag egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, ami tökéletes lehet bármilyen vacsorához, nem csak ünnepekre. Sajnos ritkán van az embereknek idejük leülni és lassan, nyugodtan megvacsorázni kettesben. Nah, azért nálunk ez nem így van, de sajnos az a tapasztalat, hogy sok családnál viszont igen. Nagyon törekszem arra, hogy Balázs, amikor délutános akkor együtt reggelizzünk, amikor délelőttös együtt vacsorázzunk, ha már az ebédet külön fogyasszuk el. Egyedül hétvégén sikerül együtt ebédelnünk, de akkor is néha rohanunk, mert van még egy pár dolog amit el kell intézni. Most viszont leültünk csodálatos gyertyafényes asztalhoz és nyugodtan elfogyasztottuk ezt a csodálatos menüt. Elbeszélgettünk, elborozgattunk és gyorsan el telt ez a nap is. Viszont ne csak ezen napon tartsunk ilyen különleges estéket, mert akkor bizony sokat kell várni a következőre.






Toszkán szűzérmék, fokhagymás vajban pirított parmezános gnocchival és ruccolával
Hozzávalók (2 személy részére):
40 dkg sertés szűz
só, bors
olívaolaj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika
1 doboz konzerv paradicsom
1 teáskanál szárított bazsalikom
5-6 friss bazsalikom
50 ml száraz vörösbor
2 evőkanál balzsamecet

50 dkg kész gnocchi
3 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál reszelt parmezán

ruccola, balzsamecet

Elkészítés:
A szüzet karikázzuk fel kb. ujjnyi vastagságúra. Sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon süssük meg mind a két oldalát kb. oldalanként 4-5 perc. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad. Szedjük ki és a visszamaradt zsiradékon süssünk tovább.
A lilahagymát vágjuk ketté, majd vékony csíkokra. Dobjuk az olajra és pirítsuk meg az összezúzott fokhagymával. A paprikát vágjuk csíkokra, majd osszuk 3 részre. Ez is mehet a hagyma mellé. Ízesítsük sóval, borssal, szárított bazsalikommal. Öntsük fel vörösborral és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Ezután mehet hozzá a konzerv paradicsom. Lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén adjuk hozzá a friss darabolt bazsalikom leveleket.
A gnocchit főzzük meg sós vízben. Amikor már a felszínre jöttek pár perc elteltével leszűrhetjük. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd dobjuk rá a főtt gnocchit. Pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg parmezánnal, majd pirítsuk tovább addig, amíg egy kis színt nem kapnak.
Tálalásnál szedjünk a gnocchiból, a hús szeleteket egymás mellé. Szedjünk a tetejére a paradicsomból, mellé a ruccolából. Locsoljuk meg balzsamecettel, szórjuk meg parmezánnal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...