Toszkán szűzérmék, fokhagymás vajban pirított parmezános gnocchival és ruccolával
Hozzávalók (2 személy részére):
40 dkg sertés szűz
só, bors
olívaolaj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika
1 doboz konzerv paradicsom
1 teáskanál szárított bazsalikom
5-6 friss bazsalikom
50 ml száraz vörösbor
2 evőkanál balzsamecet
50 dkg kész gnocchi
3 dkg vaj
só
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál reszelt parmezán
ruccola, balzsamecet
Elkészítés:
A szüzet karikázzuk fel kb. ujjnyi vastagságúra. Sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon süssük meg mind a két oldalát kb. oldalanként 4-5 perc. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad. Szedjük ki és a visszamaradt zsiradékon süssünk tovább.
A lilahagymát vágjuk ketté, majd vékony csíkokra. Dobjuk az olajra és pirítsuk meg az összezúzott fokhagymával. A paprikát vágjuk csíkokra, majd osszuk 3 részre. Ez is mehet a hagyma mellé. Ízesítsük sóval, borssal, szárított bazsalikommal. Öntsük fel vörösborral és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Ezután mehet hozzá a konzerv paradicsom. Lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén adjuk hozzá a friss darabolt bazsalikom leveleket.
A gnocchit főzzük meg sós vízben. Amikor már a felszínre jöttek pár perc elteltével leszűrhetjük. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd dobjuk rá a főtt gnocchit. Pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg parmezánnal, majd pirítsuk tovább addig, amíg egy kis színt nem kapnak.
Tálalásnál szedjünk a gnocchiból, a hús szeleteket egymás mellé. Szedjünk a tetejére a paradicsomból, mellé a ruccolából. Locsoljuk meg balzsamecettel, szórjuk meg parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése