Koskacukor: Chilis csirkemell uborkás-almás salsával

2015. február 1., vasárnap

Chilis csirkemell uborkás-almás salsával

Na jó, lehet mostanában túlzásba este a csirke salátákkal, de egyszerűen annyi ötletem támadt, hogy meg kellett valósítani. Egyébként nem utolsó sorban kevés kalóriája miatt vacsorára tökéletes illetve azokra a napokra, amikor nincs sok időnk főzni vagy ha már túl sok nehéz ebédet  fogyasztottunk az elmúlt napokba.
Sokszor szerintem az a legnehezebb feladat, amikor vacsira kell kitalálni valamit, ami kicsit színesebb, vidámabb és laktatósabb. Ez egy szuper ötlet, úgyhogy nyugodtan lehet utánozni. ;)







Chilis csirkemell uborkás-almás salsával
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell (3 db egész csirkemell)
1 kávéskanál cayenne bors
1 kávéskanál őrölt chili
2 chili paprika
2-3 evőkanál olívaolaj

Uborkás-almás salsához:
1/2 uborka
1 alma
1 fej lilahagyma
2 evőkanál citromlé
só, bors

ruccola saláta

Elkészítés:
A csirkemellet egészben hagyjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk még egy kis őrölt chilivel és cayenne borssal.
Olívaolajban megpirítjuk gyorsan a csirkemellet, majd dobunk hozzá apróra vágott chili paprikát. Fedjük le, a hús mind a két oldalát kb. 10-10 percig süssük így. Majd tovább fedő nélkül kb. 2-2 percig közepes hőfokon.
Így lesz kívül szép piros, belül szaftos és nem kell attól tartanunk, hogy esetleg nem sül át.
A salsához nagyon kicsi kockákra daraboljuk az almát és az uborkát. Az uborka magját, ha szeretnénk vágjuk ki és így daraboljuk fel. A lilahagymát vágjuk apróra. Tegyünk mindent egy tálba, locsoljuk meg citromlével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Sok-sok ruccolával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...