Kókuszos muffin étcsokival és aszalt áfonyával
Hozzávalók (12 db-hoz):
(1 csésze = 250 ml)
1 csésze kókuszreszelék
1 csésze teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 csésze fehér liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 csésze nyírfacukor
1/4 csésze étcsokoládé chips
1/4 csésze aszalt áfonya
1/2 csésze olaj
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál kókuszlikőr
1 csésze kókusztej
2 tojás
Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a száraz alapanyagok hozzávalóit: a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport, a nyírfacukrot, a csokoládét és az aszalt áfonyát.
Egy másik tálba pedig a tojásokat verjük fel az olajjal és a kókusztejjel. Tegyünk hozzá egy kis vanília kivonatot és kókuszlikőrt. A nedves alapanyagokat öntsük a száraz alapanyagokhoz, majd keverjük simára. A muffin formákat béleljük ki papírokkal és kanalazzuk mindegyiket háromnegyed részig. A tészták tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése