Koskacukor: Chilis-mézes csirkemell saláta

2015. február 11., szerda

Chilis-mézes csirkemell saláta

Mostanában annyi csirkemell saláta készült nálunk, hogy lassan megérdemel egy külön bejegyzést, ahová összegyűjtőm a recepteket, így könnyen tudtok válogatni, ötletet gyűjteni a vacsorához. Viszont ez most nem az én érdemem. Balázst megkértem, hogy vacsira készítsen valamit csirkemellből, de rábízom. Délután ügyesen bepácolta, este már csak ki kellett sütni. Az én feladatom a dresszing elkészítése, amit anélkül készítettem el, hogy tudnám milyen ízű csirke csücsül a hűtőbe. De úgy tűnik egy ízvilágra gondoltunk, mert nagyon harmonizált minden.







Chilis-mézes csirkemell saláta
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
szárított chili (ízlés szerint)
1 evőkanál méz

szezámmag

1 kis fej jégsaláta
1/2 kaliforniai paprika
10 dkg koktél paradicsom
1 szál újhagyma

Dresszinghez:
1 teáskanál méz
2 evőkanál jó minőségű balzsamecet
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet pácoljuk be pár óra hosszára a chili, a méz, só keverékébe, majd forró serpenyőben pirítsuk meg és szórjuk meg a végén szezámmaggal.
A salátát, paprikát és a paradicsomot daraboljuk fel halmozzuk egy-egy tányérra. A közepén helyezzük el a csirkemellet, a tetejét szórjuk meg felkarikázott újhagymával
A dresszing hozzávalóit keverjük krémesre, majd locsoljuk meg vele a salátánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...