Mostanában egyre több marhahúst eszünk, mivel lassan a csirke meg a sertés is ugyanezen az áron kapható. És amint tudjuk a marhába elég sok fehérje van, ezen kívül cink, vas, foszfor tartalma magas és B12 és B6 vitaminban gazdag.
Indiai marharagu édesburgonyával
Hozzávalók (4 személy részére):
1 kg marhahús (marhanyak)
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 babérlevél
1 evőkanál friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál chili
1/4 egész fahéj
só
Fűszerek:
1/2 teáskanál édeskömény
1/2 teáskanál római kömény
1 zöld kardamom
5 egész fekete bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
A marhahúst daraboljuk kisebb kockákra. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg liszttel, majd forgassuk meg, hogy mindenhol egyformán bevonja. A vörös és a fokhagymát daraboljuk apróra, kevés olajon dinszteljük meg. A legjobb, ha egy vaslábasban készítjük, mert egyenletesen adja le a hőt, így szép lassan puhára tudjuk főzni az ételünket. Adjuk hozzá a marhahúst, pirítsuk fehéredésig. Tegyünk hozzá babérlevelet, friss darabolt gyömbért, chilit, egy kis rúd fahéjat. A fűszereket pirítsuk meg, daráljuk le és csak ezután tegyük a marhához. Öntsük fel vízzel, de csak addig, hogy éppen-éppen ellepje, inkább később pótoljuk, ha szükséges. Szép lassú tűzön főzzük puhára. Kb. 1,5-2 óra hossza alatt.
Az utolsó fél órában hámozzuk meg az édesburgonyát, vágjuk kockára, sózzuk és borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 20-30 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése