Koskacukor: Görög muffin zsemlék

2015. február 18., szerda

Görög muffin zsemlék

Maradékból készült görögös zsemléket sütöttem reggelire, aminek inkább csak én örültem, mert az olívabogyóval még nem kötött olyan jó barátságot Balázs, de ha nem natural van, akkor még nincs vele gond. Úgyhogy bele mertem tenni ezekbe a kelt muffinokba. Nagyon finom puha lett és szép vékony fel lehet szeletelni, amiből akár mini vendégváró szendvicseket is lehetne készíteni.












Görög muffin zsemlék
Hozzávalók:
Aktív kovászhoz:
50 g kovász
50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
50 g víz

Keverjük össze és hagyjuk 12 órát aktivizálódni, ha van aktív kovászunk akkor természetesen 150 g-ot használjunk fel belőle.

Továbbá:
100 g BL 55 liszt
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 g élesztő
7 g só
kb. 150 ml langyos víz
1 teáskanál szárított bazsalikom
4 olajos aszalt paradicsom
8 db fekete olívabogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy dagasztó tálba, morzsoljuk hozzá az élesztőt, tegyük bele továbbá a sót, a szárított bazsalikomot és az aktív kovászt. Langyos víz hozzáadásával dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Miközben dagaszt a gép, daraboljuk össze a paradicsomot és az olívabogyót, majd az extra szűz olívaolajjal tegyük a tésztához. Kellemes selymes, rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Ha egy nagyon picit lágy nem baj, mert úgyis muffin formába sütjük.
Kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni kb. 1 óra alatt. Osszuk 12 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, majd olajozott muffin formába tegyük bele. Pihentessük letakarva 20-25 percig. Mielőtt sütőbe tennénk spricceljük le vízzel illetve vágjuk be a muffinok tetejét.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 25 perc alatt.Rácsra téve hagyjuk kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...