Görög muffin zsemlék
Hozzávalók:
Aktív kovászhoz:
50 g kovász
50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
50 g víz
Keverjük össze és hagyjuk 12 órát aktivizálódni, ha van aktív kovászunk akkor természetesen 150 g-ot használjunk fel belőle.
Továbbá:
100 g BL 55 liszt
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 g élesztő
7 g só
kb. 150 ml langyos víz
1 teáskanál szárított bazsalikom
4 olajos aszalt paradicsom
8 db fekete olívabogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy dagasztó tálba, morzsoljuk hozzá az élesztőt, tegyük bele továbbá a sót, a szárított bazsalikomot és az aktív kovászt. Langyos víz hozzáadásával dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Miközben dagaszt a gép, daraboljuk össze a paradicsomot és az olívabogyót, majd az extra szűz olívaolajjal tegyük a tésztához. Kellemes selymes, rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Ha egy nagyon picit lágy nem baj, mert úgyis muffin formába sütjük.
Kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni kb. 1 óra alatt. Osszuk 12 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, majd olajozott muffin formába tegyük bele. Pihentessük letakarva 20-25 percig. Mielőtt sütőbe tennénk spricceljük le vízzel illetve vágjuk be a muffinok tetejét.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 25 perc alatt.Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése