Koskacukor: Parmezános-kakukkfüves ropi

2015. február 10., kedd

Parmezános-kakukkfüves ropi

Nagyon jó vendégváró sós finomságot hoztam, csupán arra kell felkészülni, hogy időbe el kell kezdeni a készülődést. Először csak sima rudaknak indult, de megsodortam egyet-kettőt és annyira megtetszett, hogy ropi lett belőle. Az volt a baj, hogy nem gondoltam át mennyi ideig fog ez tartani. :) Na jó, annyira nem volt vészes és, ha van egy felesleges óránk akkor nincs is gond. :)







Parmezános-kakukkfüves ropi
Hozzávalók:
250 g liszt
100 ml víz
40 ml extra szűz olívaolaj + kenéshez, tetejére
1 teáskanál só
4 evőkanál reszelt parmezán
2 teáskanál kakukkfű

Elkészítés:
A sót keverjük össze  a liszttel, adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet, majd gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak tudjuk, kenjük meg olívaolajjal. Szórjuk meg parmezánnal és kakukkfűvel, majd tekerjük fel. Az így kapott hosszú rudat is tekerjük fel úgy, hogy egy csigát kapjunk. Takarjuk le fóliával és tegyük 1 órára hűtőbe.
Nyújtsuk ki  3 mm vékonyra és egy éles késsel szeljük fel csíkokra, majd azokat is osszuk 6-8 részre, attól függően mekkora ropikat szeretnénk.
Sodorjuk meg egész vékonyra. Arra figyeljünk, hogy ne legyen lisztezett a felület.
Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt gáztepsire, spricceljük meg olívaolajjal, majd előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 12-14 perc alatt.
Akkor jó, amikor már csörögnek. Ne vegyük ki hamarabb, mert puha marad és úgy nem az igazi.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...