Ahogy említettem már korábban az indiai ételek nagyon megtetszettek mostanában. Bár eléggé erős fűszerezésű ételek, ennek ellenére imádom. A curry egy fűszerkeverék, amit gyakran találunk nagy áruházak polcain, így nem kell utána rohangálnunk különböző bio boltokba. Ha mi magunk szeretnénk összeállítani, akkor elég sok mindenre szükségünk lenne. Ilyen például: curry levél, római kömény, koriander, édeskömény, gyömbér, chili, kardamom, szerecsendió és még sorolhatnám, hogy mi minden megtalálható benne. Természetesen ez is több verzióban elkészülhet, hiszen területenként ez is változó lehet. Én most sima bolt curry fűszerkeveréket használtam, bár akár magam is eltudtam volna állítani, ha curry levelem lett volna. :)
Currys - kókusztejes sertéskaraj, jázmin rizzsel
Hozzávallók (4 személy részére):
80 dkg karaj
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
1 teáskanál friss gyömbér
2 teáskanál curry
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál római kömény
1 chili paprika
1 kávéskanál chili por
1 kávéskanál cayenne bors
3 dl víz
2 dl kókusztej
Elkészítés:
A karajt vágjuk hosszú csíkokra, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg liszttel és keverjük össze. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra a gyömbérrel együtt illetve a paprikát csíkozzuk fel.
Vegyünk elő egy mélyebb serpenyőt, hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a vöröshagymát és a fokhagymát, dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a paprikát, a gyömbért illetve a fűszereket.
Tegyük hozzá a felcsíkozott húst és pirítsuk fehéredésig. Öntsük fel vízzel és közepes lángon főzzük puhára. A végén adjuk hozzá a kókusztejet és forraljuk össze.
Jázmin rizssel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése