Koskacukor: Epres szívek Valentin napra

2015. február 14., szombat

Epres szívek Valentin napra

Édes szívecskéket sütöttem Valentin napra, finom házi eper lekvárral az én kedves páromnak. Nem vagyok nagy ünneplős, de most valahogy hangulatomban vagyok. Egyébként meg nagyon finom lett a tésztája és az eper lekvárral különösen ízlik. Természetesen nem ez az egyetlen dolog, amivel meglepem a mai nap Balázst, hanem .... Na jó, nem árulom el, mert akkor már nem meglepetés. Holnap elárulom. :)







Epres szívek Valentin napra
Hozzávalók (6 db-hoz):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g BL 55 liszt
15 g élesztő
30 g olvasztott vaj
kb. 2 dl langyos tej
1 teáskanál + 2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só

házi eper lekvár
porcukor

Elkészítés:
Mérjünk ki 1 dl tejet, keverjünk el benne 1 teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, majd pihentessük 15 percig.
Mérjük ki a liszteket dagasztó tálba, adjuk hozzá a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, majd a maradék tej felhasználásával dagasszunk belőle rugalmas tésztát. A dagasztás második felében adjuk hozzá az olvasztott vajat. Az így kapott rugalmas, fényes tésztát tegyük kelesztő tálba és kelesszük duplájára.
Osszuk 6 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, majd hagyjuk pihenni 10 percig.
Nyújtsuk ki egyesével téglalap alakúra, de ne legyen túl vékony! Kenjük meg házi eperlekvárral, tekerjük fel, majd vágjuk ketté a tésztát úgy, hogy a végét hagyjuk egybe. Ide a végére illesszük (egyet balról, egyet jobbról) a ketté vágott tészta  végeit. Óvatosan emeljük át egy zsírpapírral bélelt tepsire. Miután kész vagyunk mindegyikkel hagyjuk duplájára kelni.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Miután megkeltek toljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
Amikor megsültek hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg bőségesen porcukorral.







2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...