Koskacukor: Áfonyalekvárral töltött hajtogatott vajaskifli

2015. július 5., vasárnap

Áfonyalekvárral töltött hajtogatott vajaskifli

Lassan jön az áfonya szezon és bízom benne ismét sikerül egy pár kilót beszerezni, hogy készíthessünk lekvárt belőle. Tavaly anyura bíztam ezt a feladatot, de nem is bántam, mert nagyon finom lett. Tényleg nagyon kevés cukorral főzte, ráadásul szinte egészben maradt a gyümölcs is. Az utolsó üvegcsét ehhez a finom hajtogatott vajaskiflihez használtam fel.







Áfonyalekvárral töltött hajtogatott vajaskifli
Hozzávalók:
20 dkg fehér liszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
kb. 3 dl langyos tej
1 tojás
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
5 dkg szobahőmérsékletű vaj

1 kis üveg házi áfonyalekvár
1 tojás

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot a sót és a felvert tojást. Majd annyi langyos tejjel öntsük fel, amennyivel rugalmas tésztát tudunk belőle gyúrni. Kelesztő tálba téve pihentessük 30 percig. Nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 1 ujjnyi vastagra. Kenjük meg szobahőmérsékletű vajjal, tekerjük fel, mintha kakaós csigát készítenénk. Nyújtsuk ki egy picit ismét, kenjük meg és most balról jobbra tekerjük fel. Ezt ismételjük meg még kétszer.
Nyújtsuk kör alakúra, vágjuk 8 részre. Mindegyiknek a szélesebbik részére tegyünk egy jó nagy teáskanálnyi lekvárt, tekerjük fel és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, duplájára kelesztjük.
Kenjük fel felvert tojással.
Előmelegített 200°C-os sütőbe 25 perc alatt süssük készre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...