Koskacukor: Cseresznyés-barackos reformpite

2015. július 1., szerda

Cseresznyés-barackos reformpite

A cseresznyét szívesebben fogyasztom magába vagy használom fel süteménybe. Befőttként vagy lekvárként is próbáltam már, de annyira nekem nem jön be. Lehet azért is, mert nagyon édes és jobban kedvelem a savanykás gyümölcsöket. Lekvárnak pedig szerintem azért nem a legjobb, mert nem annyira lédús gyümölcs, mint a meggy. De természetesen ízlések és pofonok, ki mit szeret. Sütibe viszont imádom. A következő cseresznyés sütimet már ki is találtam. Azon azért még gondolkodom, hogy fagyasztóba beteszek egy-két kilót, ugyanis az a baj vele, hogy gyorsan lemegy a szezonja.







Cseresznyés-barackos reformpite
Hozzávalók (24 cm átmérőjű pite formához):
40 g kókuszliszt
40 g zabliszt
40 g hajdinaliszt
40 g darált dió
100 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
125 g hideg vaj
1 tojás
50 g porcukor (nyírfacukorból)

30 dkg őszibarack
30 dkg cserersznye
1 evőkanál keményítő
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál méz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük késes robotgépbe, majd állítsuk össze a tésztát. Csomagoljuk fóliába és helyezzük hűtőbe kb. egy óra hosszára.
Az őszibarackot pucoljuk meg, vágjuk vékony gerezdekre. A cseresznyét magozzuk ki. Locsoljuk meg citromlével, majd keverjünk hozzá egy nagyobb evőkanál keményítőt.
A tésztát osszuk két részre. 1/3-át tegyük félre, a másik 2/3-át pedig két fólia között nyújtsuk ki 26 cm átmérőjűre. Tegyük a formába, nyomjuk le a szélét. (A tészta picit morzsálódik, de ne gyúrjuk sokáig, mert nem lesz omlós.) Osszuk el a gyümölcsöt a tetején, locsoljuk meg mézzel, majd morzsáljuk a tetejére a maradék tésztát.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40-45 perc alatt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...