Koskacukor: Parmezános csirke nuggets, paradicsomos salsával

2015. július 12., vasárnap

Parmezános csirke nuggets, paradicsomos salsával

Olyan nehéz mindig kitalálni, hogy mi is legyen a vacsora. Jó én szeretem a zöldségeket, meg ellenék velük egész nap, de az uramnak :) mégsem adhatok paradicsomot paradicsommal. De, hogy azért érvényesüljön mind a kettőnk kívánsága és valamilyen husi is kerüljön az asztalra, ezért arra gondoltam, hogy betolok a sütőbe egy adag csirkemellet. Mivel ugyebár vacsira szántam, ráadásul esti filmnézős, beülős alkalomra, ezért kis falatkákat készítettem, és egy paradicsomos salsához hasonló, kanalazható köretet készítettem mellé. Jelzem elfogyott mind, úgyhogy máskor is bepróbálkozom. Egy jó edzés után fehérje dús és ráadásul a zöldségek miatt tele van vitaminnal.







Parmezános csirke nuggets, paradicsomos salsával
Hozzávalók (2 személy részére):
60 dkg csirkemell
1 tojás
7 dkg parmezán
só, bors

Paradicsomos salsához:
5 közepes paradicsom
1 uborka
1 kápia paprika
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük közepes vastagságúra, majd kockázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Verjünk fel egy tojást, adjuk az elkészített húshoz és jól keverjük össze. Forgassuk meg egyesével reszelt parmezánba. Tegyünk egy nagyobb tepsibe rácsot, helyezzük rá a csirke falatkákat, majd előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40 perc alatt. Közben egyszer forgassuk meg, hogy mindenhol ropogós legyen.
A paradicsomos salsához a paradicsomot vágjuk vékony cikkekre, majd daraboljuk egészen apróra. Az uborkát hámozzuk meg, kanalazzuk ki a magját, szeljük vékony csíkokra, majd ezt is kockázzuk fel. A paprikát magozzuk ki, ezt is csíkozzuk fel és daraboljuk pici kockára. A vöröshagymát pucoljuk meg és aprózzuk a lehető legkisebbre. Tegyük egy tálba, locsoljuk meg extra szűzolívaolajjal, balzsamecettel. Ízesítsük sóval, borssal, majd helyezzük hűtőbe tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...