Koskacukor: Sült paradicsomos-cukkinis spaghetti

2015. július 11., szombat

Sült paradicsomos-cukkinis spaghetti

Mai ebédünk vegetáriánusra sikerült, aminek kettő oka van. Az egyik a héten szinte minden nap valamilyen húst ettünk ebédre, a másik pedig a friss kerti cukkininél és a jó ízű paradicsomnál nincs is finomabb. Nyáron kihasználom azt a lehetőséget, hogy ízes zöldségekből készítsek ebédet. A nap érlelte paradicsom szinte olyan édes, mint egy gyümölcs és sülve még jobban kiadja ezt az ízt. Tálaljuk frissen, hiszen pár perc alatt el lehet készíteni.









Sült paradicsomos-cukkinis spaghetti
Hozzávalók (2 személy részére):
50 dkg apró paradicsom
1 kisebb cukkini
extra szűz olívaolaj
20 dkg teljes kiőrlésű spaghetti
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál friss citromlé
só, bors

Tetejére:
friss petrezselyem
parmezán

Elkészítés:
A cukkinit vágjuk ketté, kaparjuk ki a magokat, szeljük fel kb. fél ujjnyi vastagságúra. A paradicsomokat vágjuk ketté. Pakoljuk szép sorba egy sütőpapírral bélelt tepsire. Sózzuk, borsozzuk és spricceljük meg extra szűz olívaolajjal. Toljuk előmelegített 170°C-os sütőbe 40 percre. A cukkini ez idő alatt megsül, szedjük ki, a paradicsomokat fordítsuk meg, majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre.
A tésztát főzzük ki lobogó sós vízbe 10 perc alatt.
A fokhagymát lapítsuk el a késsel, majd daraboljuk nagyon apróra a petrezselyemmel együtt. A vajat olvasszuk fel egy wokba vagy magas falú serpenyőben. Dobjuk rá a fokhagymát és a petrezselymet, ízesítsük sóval, borssal, citromlével.
A megfőtt tésztát szűrjük le, majd forgassuk meg a fokhagymás vajba. Tegyük hozzá a sült zöldségeket, óvatosan keverjük össze.
Friss petrezselyemmel, reszelt parmezánnal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...