Koskacukor: Piri-piri grill csirke, paradicsomos-csicseriborsós bulgur salátával

2015. július 17., péntek

Piri-piri grill csirke, paradicsomos-csicseriborsós bulgur salátával

Szeretem az egészben sült csirkét, mert olyan jó  ropogós a bőre miután kikerül a sütőből. Ha időbe bepácoljuk akkor jól átveszi a hús az ízeket, ráadásul nagyon finom szaftos is marad, nem szárad ki. Ebbe a melegbe mi más is készülhetett volna hozzá köretként, mint egy nagy adag frissítő saláta.








Piri-piri grill csirke, paradicsomos-csicseriborsós bulgur salátával
Hozzávalók:
1,3 kg grill csirke
1/2 bögre piri-piri szósz
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál frissen facsart citromlé
3 cm frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
3 evőkanál extra szűz olívaolaj

Paradicsomos-csicseriborsós bulgur salátához:
5 paradicsom
1 nagy uborka
1 csomó újhagyma
1 konzerv csicseriborsó
130 g bulgur
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál fehérborecet
só, bors
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A csirkét vágjuk keresztbe a mellénél és terítsük ki. Így sokkal jobban átsül és az egész bőre ropogós lesz. Készítsük el a pácot egy tálba, keverjük ki, majd jól dörzsöljük be vele a csirkét. Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe.
Vegyünk elő egy olyan tepsit, amibe rácsot tudunk helyezni. Helyezzük rá a csirkét, alufóliával fedjük le, majd 170°C-on süssük 2 óra hosszán keresztül. Amikor már jól megpuhult, vegyük le az alufóliát, jól locsoljuk meg a saját szaftjával és tegyük vissza 200°C-ra további 30-40 percre. Ekkor lesz a bőre szuper ropogós.
A salátához a bulgurt dupla mennyiségű vízzel főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A paradicsomot szeljük cikkekre, a hagymát apró karikára. Az uborkát vágjuk hosszába ketté, magozzuk ki kanállal, majd szeljük fel. A csicseriborsót csepegtessük le, majd keverjünk mindent össze egy tálba. Locsoljuk meg fehérbor- és balzsamecettel. A petrezselymet aprítsuk fel, majd ezt is tegyük hozzá. Ízesítsük sóval, borssal. Tálalásig helyezzük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...