Koskacukor: Pestos feta sajttal töltött kifli

2015. július 25., szombat

Pestos feta sajttal töltött kifli

Amikor készítek házilag pestot, akkor nem csak egyszer használom fel. Szeretek inkább többet készíteni, ugyanis szerintem keveset nem is lehet, úgyis biztos vagyok benne, hogy elfogy. Ezek a kiflik nagyon ízletesek lettek. Reggelire ettem frissen sütött kacsa tepertővel és sok zöldséggel.






Pestos feta sajttal töltött kifli
Hozzávalók (8 db-hoz):
10 dkg zabliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
20 dkg fehér liszt
15 g élesztő
2 kávéskanál só
100 g tejföl
2.5 dl langyos víz
1 tojás

Továbbá:
3 evőkanál pesto
10 dkg feta
1 tojás

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba. Az élesztőt morzsoljuk a tejfölbe, keverjük krémesre, majd adjuk a liszthez. Tegyük hozzá a sót és a felvert tojást. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk belőle. Kelesztő tálba téve pihentessük kb. 40-45 percet.
Helyezzük a tésztát lisztezett munkafelületre, nyújtsuk ki kör alakúra, de ne legyen túl vékony.
A fetát törjük össze, adjuk hozzá a pestot és keverjük krémesre. Kenjük meg vele egyenletesen a tésztát. Vágjuk 8 egyenlő részre. A szélesebbik felénél vágjuk egy picit be, majd tekerjük fel és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg felvert tojással, és hagyjuk duplájára kelni.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük aranysárgára kb. 25 perc alatt.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...