Koskacukor: Citromos - szedres sütés nélküli torta

2015. július 31., péntek

Citromos - szedres sütés nélküli torta

Igaz a héten már nem volt 50 fok, ami nekem jó, mert már nagyon untam azt a meleget, de a nyaraláshoz, ha csak nem kirándulós, akkor elég szerényen mutatkozott a héten a napocska. Ezt a tortát még a múlt hétvégén készítettem, de ahogy már láttátok el voltam foglalva a gasztro kalandos cikkekkel és most került sorra. Szerintem hétvégére pont jól jöhet. Jó ötlet akár grillezéshez, mert nem kell bekapcsolni a sütőt sem hozzá. Csupán összeállítjuk, betesszük a hűtőbe és amíg megsütjük a husikat, elkészítjük a salikat, megebédelünk vagy éppen vacsorázunk már lehet szeletelni. Nagyon jó benne, hogy könnyű és viszonylag még diétás is.










Citromos-szedres sütés nélküli torta
Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához):
Alaphoz:
100 g keksz
50 g vaj

Továbbá:
40 dkg szeder
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
6 lap zselatin
8 dkg porcukor nyírfacukorból
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A kekszet daráljuk össze a vajjal késes robotgépbe, majd béleljük ki vele a torta forma alját.
A túrót törjük össze. A mascarponét turmixoljuk össze a szederrel. Keverjük össze a porcukorral, a citrom levével és héjával. Adjuk hozzá a túrót, majd jól keverjük át, hogy szép egyszínű legyen. A lap zselatinokat áztassuk vízbe pár percre. Nyomjuk ki belőle a vizet, tegyük egy kis lábasba, adjunk hozzá 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön olvasszuk fel. Óvatosan, szép lassan adagoljuk a krémhez úgy, hogy folyamatosan keverjük habverővel.
Öntsük a formába, majd helyezzük hűtőbe 3-4 óra hosszára. Tálalás előtt díszítsük szederrel, citrom karikával, menta levéllel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...