Koskacukor: Frittata édesburgonyával, borsóval és feta sajttal

2015. július 9., csütörtök

Frittata édesburgonyával, borsóval és feta sajttal

Annak azért örülök, hogy még mindig lehet kapni édesburgonyát, mert szuper ételt lehet belőle készíteni vacsira és szerintem sokan tudjuk azt is, hogy nagyon egészséges és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Egy nyári könnyű vacsorára vagy ebédre szerintem tökéletes lehet.
Amióta ezt elkészítettem már kipróbáltam egy cukkinis, kecskesajtos, házi füstölt sonkás variációt is, amibe még került egy kis kapor is.







Frittata édesburgonyával, borsóval és feta sajttal
Hozzávalók (2 személyre):
1 közepes édesburgonya
1/2 bögre friss borsó
2 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
5 tojás
5 dkg feta sajt

Elkészítés:
Az édesburgonyát vágjuk kockára locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal, sózzuk meg és süssük készre sütőbe kb. 30 perc alatt. A borsót pároljuk meg egy kisebb lábasba fedő alatt, kevés vízben.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük fel vékonyra. A kápia paprikát karikázzuk, a feta sajtot kockázzuk fel, a tojásokat pedig verjük fel egy pici sóval és borssal.
Vegyünk el egy olyan edényt, amit sütőbe is betudunk tenni. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát a paprikával. Tegyük hozzá a kész édesburgonyát, a borsót, öntsük fel tojással, szórjuk meg feta sajttal. Alacsony lángon süssük 2-3 percig, majd helyezzük 180°C-os előmelegített sütőbe 20 percre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...