Koskacukor: Barackos-málnás túrótorta

2015. július 13., hétfő

Barackos-málnás túrótorta

Az utóbbi időben kicsit hanyagoltam a gyümölcsöket, persze nem szándékosan, de valahogy nem tudok sehogy sem beiktatni egy tízórait vagy uzsonnát, mert egyszerűen nincs időm. Vacsira meg már megpróbálom legtöbbször kihagyni, maximum alma ami szóba jöhet. Ha már hétvége, akkor nem telhet el valami édesség nélkül. De, hogy mégse legyen kalória dús, ráadásul a gyümölcsök még édesítik is a süteményt, így kitaláltam ezt a könnyű joghurtos-túrós, barackos-málnás gluténmentes tortát. Az, hogy gluténmentes lett teljesen véletlen jött és azért figyeljünk oda, ha véletlen lisztérzékenyek vagyunk, hogy a zabliszt gluténmentes legyen. De lehet helyettesíteni bármivel, hiszen nem nagy mennyiségről van szó. Sőt az egész mennyiséget, akár fehér liszttel is elkészíthetjük a végeredményen nem sokat fog változtatni.








Barackos-málnás túrótorta
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
Piskótához:
3 tojás
2 dkg kukorica keményítő
2 dkg holland kakaópor
2 dkg kókuszliszt
2 dkg zabliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
6 dkg nyírfacukor
2 dkg olvasztott vaj

Gyümölcsös túrós réteghez:
4 db sárga húsú őszibarack
30 dkg málna
40 dkg túró
50 dkg görög joghurt
2 csomag dr. Oetker zselatinfix
8 dkg porcukor (nyírfacukorból)
1/2 citrom leve

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját keverjük ki a cukor felével, a fehérjét pedig verjük habbá a cukor másik felével. A olvasztott, de kihűlt vajat tegyük a felhabosított tojássárgákhoz, majd ezt az egészet a felvert fehérjéhez. A száraz alapanyagokat mérjük ki, szitáljuk hozzá úgy, hogy közben kétszer-háromszor beleforgatjuk. Kanalazzuk sütőpapírral bélelt tortaformába, majd toljuk előmelegített 180˛C-os sütőbe kb. 20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Még melegen távolítsuk el a sütőpapírt, helyezzük rácsra kihűlésig. Helyezzük vissza a formába.
A túrót törjük össze, adjuk hozzá a joghurtot, a citrom levét, a porcukrot, a zselatinfixet, majd jól keverjük ki. Az őszibarackot pucoljuk meg, daraboljuk apróra. A díszítéshez félre tehetünk egy pár szem málnát és egy pár cikk barackot. Forgassuk óvatosan a gyümölcsöket a túrós krémbe, majd kanalazzuk az egészet a piskótára. Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kedvünk szerint díszíthetjük friss mentával vagy citromfűvel is.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos finom is. :) De ha megengedsz egy tanácsot: ha még egészségesebbre szeretnéd, akkor zselatin fix helyett zselatinlapot használj inkább. Régebben én is sűrűn használtam a zseléfixet, de aztán rájöttem, hogy jobb, ha mellőzöm.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...