Koskacukor: BBQ marhaoldalas, lilahagyma lekvárral

2015. július 3., péntek

BBQ marhaoldalas, lilahagyma lekvárral

Eléggé hosszú volt a mai nap, ezért most rövid leszek. Reggel 4-kor keltem és nem rég értem haza, ugyanis Pest nekem eléggé nagy távolság. Buszra várni ... és még meleg is van. De most már itthon vagyok, úgyhogy megosztom a második grill ötletemet. Jó tanács alacsony hőmérsékleten süssük, mert a méz gyorsan megkapja a hús kérgét.







BBQ marhaoldalas
Hozzávalók:
2 nagyobb marhaoldalas
só, bors
2 teáskanál méz
1 teáskanál egész római kömény
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál koriandermag
1-2 szem borókabogyó
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál cayennebors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
4-5 evőkanál olaj

Lilahagyma lekvárhoz:
4 kis fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
só, bors
1 teáskanál kakukkfű
1/2 bögre balzsamecet
1/3 bögre vörösbor

Elkészítés:
A pác hozzávalóit a méz kivételével tegyük mozsárba és jól zúzzuk össze. Keverjük ki a mézzel és az olajba, majd jól fogassuk meg benne az oldalast. Tegyük mélyhűtő tasakba, zárjuk le, helyezzük hűtőbe legalább 1 napra.
A lilahagyma lekvárhoz a hagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd szeleteljük fel vékonyra. Kevés olívaolajon dinszteljük meg egy kisebb magas falú tapadás mentes serpenyőben. Locsoljuk meg mézzel, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd öntsük fel jó minőségű balzsamecettel és vörösborral. (Szárazat használtam, de aki jobban szereti az édeset nyugodtan tehet abból, úgy édesebb is lesz.) Főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 40-45 percig, amíg be nem sűrűsödik. Tegyük üvegbe, hagyjuk kihűlni, majd lezárva tároljuk hűtőbe felhasználásig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...