Koskacukor: Cannellini babos, kolbászos rizottó

2014. december 12., péntek

Cannellini babos, kolbászos rizottó

Szerintem a rizottóba bármi belekerülhet. Tetszés szerint lehet variálni és ami a legjobb benne elég egy mély serpenyő vagy egy wok, viszonylag gyorsan elkészül és megunhatatlan. Annyira finom és krémes, hogy felér egy desszerttel is. Apropó! Desszertet is lehet ám készíteni, majd megpróbálkozok már ezzel a verzióval is. Ami jó ha van otthon, egy jó adag csirke húsalaplé, jó minőségű fehérbor, parmezán, vaj és természetesen arborio rizs. A többi az már fantázia kérdése.
A téli napokba inkább a nehezebb étel esik jobban, így ezt a kolbászos, cannellini babos változatot gondoltam ki.





Cannellini babos, kolbászos rizottó
Hozzávalók:
200 g arborio rizs
1 fej fehér hagyma
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
100 g jó minőségű kolbász
1 liter forró csirke húsalaplé
só, bors
2 teáskanál majoránna
1 konzerv cannellini bab
30 g vaj
50 g reszelt parmezán

Elkészítés:
A hagymás pucoljuk meg és daraboljuk apróra, majd dinszteljük meg egy kevéske olívaolajon. A kolbászt szeljük vékony karikára, adjuk a hagymához és süssük zsírjára.
Tegyük hozzá a kimért rizst, pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel száraz fehérborral. Miután elpárolgott az illata, merjünk hozzá két merőkanálnyi forró csirke húsalaplét és folyamatos kevergetés közben mindig adagoljunk hozzá egy-egy merőkanállal, amint magába szívta. Ízesítsük közbe majoránnával, sóval és borssal. Amikor már majdnem megfőtt a rizs, adjuk hozzá a leszűrt cannellini babot. A vége felé érdemes sűrűbben kóstolgatni, nehogy szétfőzzük a rizst, és amikor még éppen roppan, akkor már ne adjunk hozzá több alaplét, hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön. Ha késznek látjuk, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük krémesre és hagyjuk pár percig állni, ezután tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...