Indiai húsgombócok, édesburgonyával és sült fokhagymás, joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók:
Indiai húsgombócokhoz:
50 dkg marhahús
1 kicsi fehér héjában főtt édesburgonya
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kicsi tojás
2 teáskanál garam masala
1/ 2 teáskanál koriander
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál szegfűbors
1/2 fej kicsi reszelt lilahagyma
só
olaj
Sült édesburgonyához:
2 édes burgonya
só, bors
fűszer paprika
olívaolaj
Sült fokhagymás, joghurtos mártogatóshoz:
3-4 gerezd sült fokhagyma
150 g joghurt
150 g tejföl
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
cayenne bors
só
Elkészítés:
Az édesburgonyát törjük össze a darált hússal, adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, reszeljük hozzá a hagymát, majd fűszerezzük. Jól dolgozzuk össze, hogy egyenletes legyen a fűszerezés, majd készítsünk közepes golyókat. Forró olajba süssük ki.
Az édesburgonyát vágjuk vastagabb karikára, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg fűszer paprikával. Spricceljük meg olívaolajjal és toljuk az előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 25-30 percre.
A sült fokhagymát - amit süthetünk a burgonya mellett is- , turmixoljuk össze a joghurttal, tejföllel, citromlével és a mézzel. Ízesítsük sóval és cayenne borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése