Koskacukor: Indiai húsgombócok, édesburgonyával és sült fokhagymás, joghurtos mártogatóssal

2014. december 15., hétfő

Indiai húsgombócok, édesburgonyával és sült fokhagymás, joghurtos mártogatóssal

A karácsony közeledtével mostanában elég sok olyan ebédet készítettem, ami az ünnepet idézi fel bennünk. Ezzel igazából semmi gond nincs, de nem szeretném, ha még karácsony előtt megunnánk azokat az ízeket, amiket 3 napon keresztül élvezhetünk majd a családi ebédeken. Éppen ezért most egy indiai ételt hoztam, ami eléggé jól sikerült, legalábbis ezt a visszajelzést kaptam. Valóban finom, a hús is eléggé puha, omlós és az édesburgonya, az enyhén csípős fokhagyma mártogatóssal is nagyon tuti lett. ;)





Indiai húsgombócok, édesburgonyával és sült fokhagymás, joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók:
Indiai húsgombócokhoz:
50 dkg marhahús
1 kicsi fehér héjában főtt édesburgonya
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kicsi tojás
2 teáskanál garam masala
1/ 2 teáskanál koriander
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál szegfűbors
1/2 fej kicsi reszelt lilahagyma

olaj

Sült édesburgonyához:
2 édes burgonya
só, bors
fűszer paprika
olívaolaj

Sült fokhagymás, joghurtos mártogatóshoz:
3-4 gerezd sült fokhagyma
150 g joghurt
150 g tejföl
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
cayenne bors


Elkészítés:
Az édesburgonyát törjük össze a darált hússal, adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, reszeljük hozzá a hagymát, majd fűszerezzük. Jól dolgozzuk össze, hogy egyenletes legyen a fűszerezés, majd készítsünk közepes golyókat. Forró olajba süssük ki.
Az édesburgonyát vágjuk vastagabb karikára, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg fűszer paprikával. Spricceljük meg olívaolajjal és toljuk az előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 25-30 percre.
A sült fokhagymát - amit süthetünk a burgonya mellett is- , turmixoljuk össze a joghurttal, tejföllel, citromlével és a mézzel. Ízesítsük sóval és cayenne borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...