Koskacukor: Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzsel

2014. december 13., szombat

Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzsel

Szeretek újabbnál újabb recepteket kipróbálni, nem csak a saját fantáziámra bízni a főzést, mert akkor nem ismernék új ízeket. Ezt a kínai étel receptet itt találtam. Eddig még nem vettem sem rizsecetet, sem szezámolajat, mindig helyettesítettem, mondván úgysem lesz sokkal másabb. De most beszereztem mind a kettőt, úgyis eláll sokáig, nem sűrűn kell megvásárolni. Én mondom! Van jelentősége! Sokkal jobban hasonlít a kínai ételekre, így tényleg van jelentősége, hogy mit használunk főzés közben.





Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzsel
Hozzávalók:
50 dkg darabolt sertés comb
2-3 evőkanál olaj
10 dkg újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ujjnyi gyömbér
1 szárított chili
2 teáskanál szecsuáni bors
2 marék sótlan földimogyoró

Marinádhoz:
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál víz
1 teáskanál szezámolaj

Szószhoz:
2 evőkanál cukor
1 teáskanál keményítő
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szezámolaj
1/4 csésze víz

Elkészítés:
A sertéscombhoz először is készítsük el a marinádot, amit csak keverjünk össze, adjuk hozzá a húst, majd fél órára tegyük a hűtőbe.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd lapítsuk el a késünkkel és daraboljuk egészen apróra.
Kevés olajon először megfuttatjuk a fokhagymát, a chilivel, a szecsuáni borssal és a hozzá reszelt gyömbérrel a wokban. A marinádból vegyük ki a húst, majd tegyük hozzá és közepes lángon pirítsuk meg a húst. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a feldarabolt újhagymást és a földimogyorót.
A szósz hozzávalóit keverjük ki egy tálba. Ha úgy látjuk, hogy megpuhult a húst, akkor adjuk hozzá a szószt és sűrítsük be. Egy pár percig főzzük, hogy a cukor is el tudjon olvadni. Ha nagyon sűrűnek látjuk, akkor adjunk hozzá meg egy kevéske vizet.
Köretnek jázmin rizst tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...