Az alap recept innen származik, Ötvös Zsuzsanna bejegyzése alapján. Kicsit egészségesebbre varázsoltam.
Mézes puszedli szilvalekvárral
Hozzávalók (30 db-hoz):
200 g tk. tönköly liszt
150 g fehér liszt
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
120 g vegyes virágméz
40 g porcukor (nyírfacukor)
2 evőkanál tej
2 tojás
45 g olvasztott vaj
Töltelékhez:
kemény házi szilvalekvár
Hempergetéshez:
porcukor
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, keverjük bele a sütőport, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a porcukrot. Ha folyékony mézzel rendelkezünk, akkor jó úgyis, hogy felolvasztás nélkül hozzá mérjük, ha nem akkor olvasszuk fel a vajjal együtt. Miután hozzáadtuk a mézet, a vajat, a tejet és a két tojást, keverjük össze robotgéppel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe minimum fél órára.
Készítsünk a tésztából 30 egyforma golyókat, a közepére nyomjunk egy mély lyukat az ujjunkkal, kanalazzunk bele egy kevéske szilvalekvárt (csak a kemény jó) és formáljunk belőle óvatosan kicsit laposabb golyókat.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk, majd toljuk be a 180°C-os előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Miután megsültek egyből szedjük ki egy porcukorral tele tálba és hempergessük meg benne.
Kekszes dobozba tárolva sokáig eláll és puha marad!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése