Hozzávalók (16 db kiflihez):
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg mascarpone
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
5 dkg török mogyoró
5 dkg sótlan földimogyoró
5 dkg dió
4 dkg vaj
1 teáskanál méz
2 evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérjük ki egy tálba, majd gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Viszonylag elég könnyű lesz és gyorsan össze fog állni. Pihentessük hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
A mogyorókat és a diót vegyesen daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet és keverjük simára. Kanalazzuk a ledarált mogyorókra, dióra és jól keverjük össze.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki egész vékonyra, kör alakúra. Természetesen ne annyira, hogy át lehessen rajta látni, mert a diós masszát elég nehéz rajta elkenni és el fog szakadni.
Miután kinyújtottuk, tegyünk a tészta több pontjára a kakaós masszából és egy habkártya segítségével simítsuk el egyenletesen.
Pizza vágó, vagy egy éles kés segítségével osszuk el 16 részre. Szép hosszúkás cikket kell, hogy kapjunk. Tekerjük fel egyesével, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése