Koskacukor: Dupla mogyorós, diós-kakaós kiflik

2014. december 20., szombat

Dupla mogyorós, diós-kakaós kiflik

Nem is olyan rég hoztam egy márványsajtos, diós kilfi receptet és, ha már belevágtam a kifli gyártásba akkor most egy édes változatot találtam ki. Egyébként annyira nem is édes, és a hozzáadott cukor sem sok, így nem kapunk az ünnepek előtt cukor sokkot, de mégis ehetünk valami édeset. Egyébként ez most nem kelt tészta, hanem sütőporral készült. Ezek a kicsi kiflik nem csak reggelire, de egy délutáni kávé vagy tea mellé is nagyon jól passzol.










Dupla mogyorós, diós-kakaós kiflik
Hozzávalók (16 db kiflihez):
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg mascarpone
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál hideg víz

Töltelékhez:
5 dkg török mogyoró
5 dkg sótlan földimogyoró
5 dkg dió
4 dkg vaj
1 teáskanál méz
2 evőkanál holland kakaó

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérjük ki egy tálba, majd gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Viszonylag elég könnyű lesz és gyorsan össze fog állni. Pihentessük hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
A mogyorókat és a diót vegyesen daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet és keverjük simára. Kanalazzuk a ledarált mogyorókra, dióra és jól keverjük össze.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki egész vékonyra, kör alakúra. Természetesen ne annyira, hogy át lehessen rajta látni, mert a diós masszát elég nehéz rajta elkenni és el fog szakadni.
Miután kinyújtottuk, tegyünk a tészta több pontjára a kakaós masszából és egy habkártya segítségével simítsuk el egyenletesen.
Pizza vágó, vagy egy éles kés segítségével osszuk el 16 részre. Szép hosszúkás cikket kell, hogy kapjunk. Tekerjük fel egyesével, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...