otthon. Éppen ezért most előtte kísérletezek és különböző ötletekkel jövök, ami ihletet adhat mindenkinek a karácsonyi menühöz.
Mézes, narancsos, fahéjas sertés comb
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
só, bors
kb. 10-15 db szegfűszeg
Páchoz:
1 evőkanál sötét nádcukor
1 evőkanál méz
1 narancs leve
1/2 citrom leve
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
Batátás burgonyapüréhez:
4 kicsi burgonya
3 nagyobb batáta
3 dkg vaj
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál tej
só, bors
fehérbors
szerecsendió
Továbbá:
zöldborsó
só
fehérbors
2-3 evőkanál vaj
Elkészítés:
Válasszunk a hetesnél egy egész, formás sertéscombot. Sózzuk borsozzuk be alaposan, majd tűzdeljük meg szegfűszeggel. Tegyük egy mélyebb tepsibe.
A páchoz a narancs levét melegítsük fel, adjuk hozzá a mézet és a sötét nádcukrot, majd addig kevergessük, amíg el nem olvad. Tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, kenjük be vele a húst, majd, öntsük rá a maradék pácot, takarjuk le alufóliával és toljuk be 180°C-ra előmelegített sütőbe.
1,5 óra alatt pároljuk puhára. Közbe félóránként locsoljuk meg a saját szaftjával, illetve ha elpárologna, akkor pótoljuk egy kevéske vízzel.
Miután kihűlt, szépen tudjuk szeletelni.
A körethez a borsót pároljuk meg, futtassuk meg egy kevéske vajon, majd sózzuk, borsozzuk.
A batátát és a burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd daraboljuk fel kockákra.
Főzzük meg sós vízbe, szűrjük le, törjük össze és keverjük ki az összes többi hozzávalóval. Ízesítsük sóval, szerecsendióval és bors félékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése