Koskacukor: Parmezános, tejszínes csirkemell pennével csőben sütve

2014. december 3., szerda

Parmezános, tejszínes csirkemell pennével csőben sütve

Szeretem az egyszerűen elkészíthető, gyors, de mégis ötletes ételeket. Ez az ötletem elég gyorsan jött és fel is jegyeztem magamnak, nehogy elfelejtsem. Sokszor úgy vagyok a receptekkel, mint az írók a regényekkel. Hirtelen jön az ihlet, le kell írni, mert különben elfelejtem. :) Néha látok egy képet, vagy érzek egy illatot, amiről eszembe jut valami, azt már párosítom is valamivel és kész is. :)






Parmezános, tejszínes csirkemell pennével csőben sütve
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű penne
60 dkg csirkemell
só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
szerecsendió
30 g parmezán

1 brokkoli (kb. 50 dkg)

1 csomó (kb. 10 dkg) újhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna

20 dkg reszelt mozzarella


Elkészítés:
Egyszerre 4 feladatunk lesz, de mind egyszerű és tudunk is mindenre figyelni.
A sütőt melegítsük el 200°C-ra.
A csirkemellet daraboljuk kisebb kockákra, sózzuk és borsozzuk. Kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk, majd meglocsoljuk a fehérborral és pár percig főzzük.
Tegyük lobogó sós vízbe a tésztát és főzzük ki kb. 10-12 perc alatt. Szűrjük és csöpögtessük le.
A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira. Ha nagyon nagy lenne, akkor vágjuk kisebbekre. Pároljuk fél puhára.
Az újhagymát felkarikázzuk. A kolozsvári szalonnát felcsíkozzuk, majd lassú tűzön zsírjára  pirítjuk, amikor már majdnem kész hozzá adjuk az újhagymát és megforgatjuk egy párszor a kisült szalonna zsírjába.
Térjünk vissza a csirkére. Közben, ha nagyon elfőtte volna a bort, öntsünk rá egy kevéske vizet, majd a tejszínt, szórjuk meg szerecsendióval és parmezánnal. Forraljuk össze.
Vegyünk elő egy tűzálló tálat.
A leszűrt tésztához adjuk hozz a tejszínes csirkemellet, simítsuk a tűzálló tálba. Szórjuk meg brokkoli rózsákkal, pirított kolozsvári szalonnával és újhagymával, majd szórjuk meg mozzarellával.
Előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt szép ropogós nem lesz a tetején.
Tálalásnál még szórhatunk rá egy kevéske újhagymát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...