Koskacukor: Mandulás linzer narancslekvárral és étcsokoládéval

2014. december 6., szombat

Mandulás linzer narancslekvárral és étcsokoládéval

Az elkészült narancslekvárom nem sokáig maradt üvegbe zárva. Fel kellett egyből bontanom és kipróbálnom valami sütiben. Szeretek linzert készíteni, bár eléggé ritkán van itthon. No nézzük mi is illik a narancshoz. Az étcsokoládé, de az nagyon illetve a mandula is jó párosítás lehet.
Szuper! Akkor most már csak meg kell sütni.
Egyszerűen isteni finom párosítás lett! Mivel este készítettem, így csak másnap ettünk belőle, de a fele gyorsan elfogyott. Illetve rosszul fogalmaztam, már csak pár darab maradt.







Mandulás linzer narancslekvárral és étcsokoládéval
Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
100 g darált mandula
50 g zabliszt
50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 kávéskanál sütőpor
25 g porcukor
1 tojás sárgája
100 g hideg vaj

házi narancslekvár

Tetejére:
50 g étcsokoládé (min. 60%-os)

Elkészítés:
A mandulát, a liszteket, a porcukrot és a sütőport keverjük össze, adjuk hozzá a tojás sárgáját és az apró kockára vágott hideg vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd amikor összeállt, fóliába csomagolva tegyük legalább fél órára hűtőbe.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki tetszőleges vastagságúra. Kisebb kiszúrókkal szaggassuk ki, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 5 perc alatt készre sütjük. (A tészta vastagságától függ a sütési idő.) Szedjük tálcára, majd hagyjuk kihűlni.
Kenjük meg narancslekvárral és ragasszuk össze a linzereket.
Az étcsokoládét olvasszuk fel gőz felett, tegyük nyomózsákba és húzzunk csíkokat a linzerek tetején.
Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...