Koskacukor: Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütve

2014. december 18., csütörtök

Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütve

Mostanában annyi ötletem van, hogy mi is kerülhetne egy csodálatos, gyertyafényes karácsonyi asztalkára, hogy ennyi félét nem is tudnánk egyszerre megenni. Viszont ezeket az ihleteket meg kell valósítani, nem szabad elúszni, ugyanis ha nem most, akkor mikor máskor lenne itt az ideje ezeket elkészíteni. Gránátalmát eddig inkább salátába használtam, de arra gondoltam, hogy a savanykás íze, egy finom vörösborral jó párosítás lehetne. A legjobb szerintem az egészben, amikor a friss gránátalma szemek szétroppannak a szánkba egyszerre az édes sütőtökkel és a finom fűszeres, puha kacsával. Nekem az idei karácsonyi receptek közül ez volt a nyerő.

Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütve
Hozzávalók:
1 kisebb kacsa
kínai ötfűszer keverék

2 dl száraz vörösbor

1 gránátalma
1 kisebb sütőtök
1 nagy édesburgonya

Elkészítés:
A kacsát feldaraboljuk, majd minden részét jól besózzuk és megszórjuk bőven kínai ötfűszer keverékkel, egy nagyobb tepsibe helyezzük. Leöntjük jó minőségű vörösborral, majd egy fél gránátalma levével.
A sütőtököt és az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a kacsa mellé tesszük. Alufóliával letakarjuk. Előmelegített 190°C-os sütőbe kb. 1,5 órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a saját szaftjával és további 20-25 percre visszatoljuk.
Tálaláskor a gránátalma másik felével megszórjuk. A savanykás íze frissen nagyon jól harmonizál a fűszeres kacsával.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...