Koskacukor: Camemberttel töltött rántott szelet, sült őszibarackkal és ruccolával

2014. augusztus 4., hétfő

Camemberttel töltött rántott szelet, sült őszibarackkal és ruccolával

Mostanában tényleg a párom kedvébe járok, mert egyik kedvenc étele a rántott hús és bevallom nem sűrűn szoktam készíteni ugyanis, amikor meglátom azt az olaj mennyiséget, amiben a hús sül... rosszul leszek. :) Nem baj, néha belefér, főleg így salátával tálalva. Nagyon jó párosítás, ugyanis nem csak áfonya szósszal lehet jó, hanem bármilyen gyümölccsel.








Camemberttel töltött rántott szelet, sült őszibarackkal és ruccolával
Hozzávalók (2 személyre):
4-5 szelet sertés comb
4-5 csík camembert
só, bors
rozmaring
panírhoz:
tojás
teljes kiőrlésű liszt
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
sütéshez:
olaj

Sült őszibarackhoz:
3-4 őszibarack
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. vaj
2 ek. jó minőségű balzsamecet
1 ek. méz
1 tk. friss rozmaring

Továbbá:
1 zacskó ruccola

Elkészítés:
A sertés combot klopfoljuk ki egyesével szép vékonyra. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük rozmaringgal. Tegyünk a közepére egy szelet camembert, tekerjük fel, szükség esetén tűzzük meg fogpiszkálóval, majd panírozzuk be és süssük ki olajban.
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk ketté. Tegyük serpenyőbe a többi hozzávalót, melegítsük fel, majd helyezzük el rajta az őszibarackokat és süssük meg mind a két oldalát. Hagyjuk, hogy egy picit rá karamellizálódjon a méz, úgy lesz nagyon ízletes.
Friss ruccolával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...