Receptem megjelent a Kifőztük, augusztusi számában.
Hozzávalók (2 személyre)
Zöldfűszeres csirkecombhoz:
50 dkg csirkecombfilé
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál zöldbors
só
1 dl olívaolaj
Snidlinges burgonya salátához:
50 dkg burgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 dl víz
só
1 kis csokor snidling
Dresszinghez:
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 dl víz
só
bors
Elkészítés:
A combfilét csíkokra vágjuk, befűszerezzük és olívaolajjal leöntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyársra szúrjuk és akár grillezve, akár serpenyőbe 12-15 perc alatt folyamatosan forgatva megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára daraboljuk, majd magas falú fedeles serpenyőbe tesszük egy kis olívaolajjal és vízzel. Megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a fedelet és magas lángon megpirítjuk egy kicsit. A snidlinget felaprítjuk, majd a kész burgonyához adjuk.
A dresszing hozzávalóit kikeverjük és a snidlinges burgonyára öntjük. Akár melegen egyből, akár hidegen is fogyasztható.
Rendesen megéheztem, és ez a gyönyörű tálalás is csak plusz étvágyat gerjeszt! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Nagyon aranyos vagy! Ha már így megéheztél, akkor küldök belőle. :)
Törlés