Koskacukor: Macaron fagyi

2014. augusztus 18., hétfő

Macaron fagyi

Kezdjük a hetet fagyival! Azt hiszem most már télen is fagyizni fogunk. :)
Az elmúlt pár napban nem volt túl sok időm, ezért a Kifőztük magazinban megjelenő receptjeimet tettem közzé, amik ráadásul nekem is ihletett adott a hétvégi főzésnél. Nagy takarítás volt nálunk, és bevallom eléggé elfáradtunk. Tudjátok, ez az amikor kipakolunk mindent és természetesen ezzel együtt át is rendezzük a szekrényeket. A konyhában és a spájzban töltöttem a legtöbb időt. Talán nem is véletlen van ez így. :) Főzni nem nagyon volt időm, de azért mégis készült egy-két jó fogás ez idő alatt is. Gyorsan sikerült lekapnom, úgyhogy majd hamarosan jövök a receptekkel! Most pedig pihi van 3 napig, fagyizzunk!




Macaron fagyi
Hozzávalók (1 literhez):
Fagyi alaphoz:
3 dl 30%-os állati habtejszín
3 dl 2,8%-os tej
3 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1-2 evőkanál mandula likőr

Kakaós macaronhoz:
7 dkg tojás fehérje
5 dkg kristály cukor
5 dkg holland kakaó
10 dkg mandula liszt
13 dkg porcukor

Elkészítés:
A fagylalt gépet előző nap mélyhűtőbe tesszük.
A fagyi alapot is érdemes egy nappal előtte elkészíteni, így biztosan jól le tud hűlni. A tejszínt és a tejet felforraljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a mandula likőrrel, majd kevés tejet teszünk hozzá és így öntjük a forró tejes keverékhez. Ezután alacsony lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
A legjobb, ha a macaronokat is előző nap már elkészítjük.
A macaronhoz a tojásfehérjét felverjük a kristály cukorral.
A mandula lisztet, a kakaót és a porcukrot jól elkeverjük, majd a felvert tojásfehérje habhoz szitáljuk. Fakanállal alaposan átforgatjuk, de vigyáznunk kell, nehogy nagyon összetörjön a hab, de levegő buborékok sem lehetnek benne.
Habzsák segítségével sütőpapírra kb. 20 forintos nagyságú köröket nyomunk egymástól 3 cm távolságra. 45-50 percig hagyjuk száradni. 
Előmelegített 150°C-os sütőbe 5-6 percig, majd enyhén nyitott ajtó mellett további 5 percig sütjük.
Másnap a fagyi alapot kihabosítjuk robot géppel. A macaronokat feldaraboljuk és a krémhez adjuk. A fagylalt gépet elindítjuk és beleöntjük a tartályba. 40 percig hagyjuk dolgozni. Ez idő alatt a macaron teljesen összekeveredik a krémmel és egy-egy kis ropogós darabok maradnak benne. Egyből fogyasztható vagy mélyhűtőbe fogyasztásig tárolandó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...