Koskacukor: Fokhagymás, zöld fűszeres csirkemell, krokettel és meggy chutneyval

2014. augusztus 7., csütörtök

Fokhagymás, zöld fűszeres csirkemell, krokettel és meggy chutneyval

A meggy chutneyt kötelezően készítettem el, ezért ehhez kellet kigondolnom valamit, ami ráadásul gyorsan el is készül. A krokettet leszámítva, bár szerintem az is elég gyorsan meg van, pikk-pakk össze lehet hozni ezt az ebédet. Tehát, ha nincs időnk, egy kis friss fűszer, gyors sütés és már lehet tálalni is.






Fokhagymás csirkemell, krokettel és meggy chutneyval
Hozzávalók (4 személyre):
Fokhagymás, zöld fűszeres csirkemellhez:
80 dkg csirkemell
só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 marék friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj

Kroketthez:
60 dkg héjában főtt burgonya
1 tojás
só, bors, szerecsendió
2 ek. vaj
5 dkg tk. tönköly búzaliszt
3 dkg rétesliszt
olaj a sütéshez

Meggy chutneyhoz recept itt található.

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük vékonyra, sózzuk és borsozzuk.
Hevítsük fel az olajat és a vajat, törjük bele a fokhagymát és adjuk hozzá a feldarabolt fűszernövényeket. Tegyük rá a csirkemell szeleteket és magas hőfokon süssük át mind a két oldalukat. Ha egyszerre nem fér rá, akkor a második körbe ugyanígy járjunk el, szerintem marad annyi a serpenyőbe, hogy nem kell pótolni.
A héjában főtt burgonyát hámozzuk meg, törjük össze és hagyjuk kihűlni. Keverjük ki alaposan a tojással és a vajjal, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Liszteket forgassuk a krumplis masszához, majd borítsuk lisztezett felületre. Osszuk ketté, sodorjunk belőle hosszú rudat. Vágjuk egyforma méretűre és forró olajba süssük ki. Papírtörlőre téve itassuk át a felesleges zsiradékot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...