Fokhagymás csirkemell, krokettel és meggy chutneyval
Hozzávalók (4 személyre):
Fokhagymás, zöld fűszeres csirkemellhez:
80 dkg csirkemell
só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 marék friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj
Kroketthez:
60 dkg héjában főtt burgonya
1 tojás
só, bors, szerecsendió
2 ek. vaj
5 dkg tk. tönköly búzaliszt
3 dkg rétesliszt
olaj a sütéshez
Meggy chutneyhoz recept itt található.
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük vékonyra, sózzuk és borsozzuk.
Hevítsük fel az olajat és a vajat, törjük bele a fokhagymát és adjuk hozzá a feldarabolt fűszernövényeket. Tegyük rá a csirkemell szeleteket és magas hőfokon süssük át mind a két oldalukat. Ha egyszerre nem fér rá, akkor a második körbe ugyanígy járjunk el, szerintem marad annyi a serpenyőbe, hogy nem kell pótolni.
A héjában főtt burgonyát hámozzuk meg, törjük össze és hagyjuk kihűlni. Keverjük ki alaposan a tojással és a vajjal, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Liszteket forgassuk a krumplis masszához, majd borítsuk lisztezett felületre. Osszuk ketté, sodorjunk belőle hosszú rudat. Vágjuk egyforma méretűre és forró olajba süssük ki. Papírtörlőre téve itassuk át a felesleges zsiradékot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése