Tökéletes ebédre vagy akár vacsorára is.
A receptem megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban.
Hozzávalók (2 személy részére):
50 dkg kisebb újburgonya
1 db fehér paprika
1 db kaliforniai paprika
1 kisebb cukkini
2 szál újhagyma
só
őrölt bors
friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
kevés víz
10 dkg feta sajt
1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk, nem szükséges megpucolni, hiszen nagyon vékony a héja. A paprikákat és a cukkinit felkockázzuk közepes nagyságúra, majd az újhagymát karikákra vágjuk. Felhevítjük az olajat egy nagyobb fedeles serpenyőbe, beletesszük az egészben hagyott újburgonyát, megsózzuk, ráöntünk egy kis vizet, majd fedő alatt fél puhára pároljuk. Miután lekerült a fedő, pirítjuk egy pár percig addig, amíg a víz teljesen el nem párolog és a burgonya kérget nem kap. Ezután rátehetjük a feldarabolt paprikákat, cukkinit és az újhagymát. Frissen őrölt borssal és feldarabolt rozmaringgal ízesítjük. Miután megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről és felkockázott feta sajttal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Ez aztán a klassz, nyári eledel! :)
VálaszTörlésAz a jó benne, hogy tényleg gyorsan kész van. :) Meg, ha már unom a husit akkor jól jön egy ilyen ötlet.
Törlés