Mentás csokoládé fagylalt
Hozzávalók:
500 ml 20%-os tejszín
150 ml tej
80 g cukor
5 tojás sárgája
100 g étcsokoládé (jó minőségű legalább 70%-os)
50 g holland kakaópor
1 marék menta levél
Elkészítés:
A tejszínt forraljuk fel a menta levelekkel, majd lassú tűzön főzzük pár percig. Minél tovább ázik benne, annál intenzívebb lesz az íze. Szűrjük le, majd tegyük vissza a tűzhelyre és adjuk hozzá az étcsokoládét. Továbbra is csak alacsony lángon főzzük tovább.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és a kakaóporral, majd öntsük fel a tejjel. Adjuk hozzá a csokoládés tejszínhez, majd emeljünk egy picit a hőmérsékleten és 80°C-ra melegítsük fel úgy, hogy folyamatosan keverjük. Jó sűrű krémet kell, hogy kapjunk.
Kihűtjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kihabosítjuk és fagyigépbe töltjük. 30 perc alatt kifagyasztjuk. Szerintem gép nélkül is működhet, mivel nagyon krémes. Ekkor tegyük mélyhűtőbe és 20 percenként kivéve keverjük át. Ezt ismételjük meg 4-5 alkalommal.
Isteni lehet,imadom a mentas csokit!
VálaszTörlésA szegedi Hídi vásárba szereztem be olyan mentát, aminek after eight íze van, így aztán tényleg nagyon hasonlított a csoki ízére. :)
Törlés