Egy kis előzményről...
Vihar készülődött Makó felé, de én még nem tudtam. Kipakoltam az erkélyre, a legszebb menta és citromfű leveleket leszedtem a fotózáshoz, szalvéta, terítő meg minden már készen állt. Kimentem a legutolsó pillanatban kikanalazni a fagyit, majd csak azt hallom, hogy a párom ordít. Nem értettem először mi történt...
Megkérdezte: Nem baj, hogy a vihar elvitte a berendezést? :) Neeee... A szép friss leveleim eltűntek és be kellett pakoljak, mert akkora szél lett, hogy a terítőt is elvitte volna. Megharagudtam! Nem igaz, erről a finom fagyiról nem fog fotó készülni? Fél óra múlva, mintha mi sem történt volna. Lecsendesedett a szél és újra kipakoltam, igaz kevesebb levelekkel, de a végén mégiscsak sikerült. :)
A szalonna sütést jól sikerült, bár egy picit ránk ijesztett az eső, mert elkezdett csöpögni, de ami a legjobban tetszett, a párom apukája akkor sem jött el a tűz mellől, kitartóan sütötte a szalonnát és ette a finom zsíros kenyeret. Természetesen mi is később visszavonultunk és jót beszélgettünk.
Ez a nyár már csak ilyen marad.
Őszibarack fagyi
Hozzávalók:
Fagyi alaphoz:
5 dl 20%-os tejszín
3 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 tk. vanília kivonat
Őszibarack püréhez:
4 nagy őszibarack
1 ek. cukor
1 ek. citromlé
Továbbá:
30 dkg görög joghurt
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és adjuk hozzá a vanília kivonatot. A tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le teljesen a lángot. Merjünk ki belőle egy evőkanállal és adjuk a tojásos keverékhez, így nem lesz nagy a hőmérséklet változás, miután visszaöntjük a tejszínhez. Keverjük simára és öntsük az egészet vissza, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk újra fel. Kb. 80%-ig melegítsük. Miután kihűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Az őszibarackot hámozzuk meg és vágjuk apró kockára. Főzzük fel a cukorral és a citromlével, majd villával törjük át, de hagyjunk benne nagyobb darabokat.
Másnap a fagyi alapot verjük fel habverővel vagy géppel, adjuk hozzá a joghurtot és tegyük fagyigépbe az utasításnak megfelelően 30 percre. Egy nagyobb tálba, amit azután mélyhűtőbe tudunk tenni öntsük át, a tetejére kanalazzuk az őszibarackpürét és óvatosan keverjük össze. Pár óra tegyük fagyasztóba.
Isteni krémes marad!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése