Spaghetti szárított paradicsommal, chorizoval
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg teljeskiőrlésű spaghetti
5 dl házi sűrű paradicsomlé
1 tk. szárított bazsalikom
1 tk. szárított oregáno
1/2 tk. szárított rozmaring
1/2 tk. száríott kakukkfű
só, frissen őrölt bors
2 tk. keményítő
1 gerezd fokhagyma
7 dkg szárított paradicsom
7 dkg chorizo
Tetejére:
parmezán
Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagyobb fazékba vizet, tegyünk bele sót és főzzük ki a tésztát 10 perc alatt.
A paradicsomlé forraljuk fel a fűszerekkel és a belepréselt fokhagymával. A keményítőhöz adjunk egy pár kanállal a paradicsomléből, majd öntsük vissza és sűrítsünk rajta egy keveset. Így jobban megtapad a tésztán a szósz.
Az olajos szárított paradicsomot vágjuk ketté, a kolbászt pedig karikára. Tegyük egy serpenyőbe, majd süssük pár percig.
A lecsöpögtetett tésztához adjuk hozzá a szószt, forgassuk meg benne, majd tányérra adagoljuk ki. Kanalazzuk rá a szárított paradicsomos chorizot, locsoljuk meg a kisült zsírral, majd szórjuk meg parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése