Koskacukor: Szedres-Barackos, joghurtos sütemény

2014. augusztus 20., szerda

Szedres-Barackos, joghurtos sütemény

Szerintem mindenki szereti azokat a sütiket, amit csak ki kell keverni, feldíszíteni gyümölcsökkel és már mehet is a sütőbe. Nah, ez is egy ilyen. Olyan gyorsan kész van, hogy ez tényleg nem azok közé tartozik, amit órákig kell csinálni, azután pedig 10 perc alatt elfogy. :) Frissen a legfinomabb, de légmentesen tárolva egy-két napig is eláll. Ha nagyon meleg van jobb, ha hűtőbe tesszük, mivel a gyümölcs valamennyi levet enged, így könnyen megpenészedik. De szerintem ezzel nem lesz gond, mert hamar elfogyós. :)






Barackos-szedres, joghurtos sütemény
Hozzávalók (25x35 cm nagyságú tepsihez):
200 g tk. tönköly búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
100 g cukor
6 g sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
3 tojás
210 g görög joghurt
125 ml olaj
1 citrom reszelt héja és egy kis leve

4 őszibarack
20 dkg szeder

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásokat verjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, majd keverjük krémesre. Reszeljük bele a citrom héját és facsarjunk bele egy kis levet. Szitáljuk hozzá a lisztes keveréket, majd óvatosan forgassuk össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk el a tésztát, majd díszítsük a gyümölcsökkel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb 40-45 percig süssük készre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...