Találtam egy szuper oldalt, ahol a kezdetektől le van írva, hogy készül a kenyér. Német blog a Hefe und mehr, tele fantasztikus receptekkel. Szeretem a német kenyereket és tudom tapasztalatból, hogy nagyon finomakat, különlegeseket tudnak ám sütni. Úgy érzem mostanság innen fogom kiválasztani a reggelire valókat. Az eredeti recept itt található.
Hozzávalók :
200 g tk. tönköly búzaliszt
200 g fehér liszt BL55
100 g teljes kiőrlésű liszt
400 g víz
3 g élesztő
10 g só
Tetejére:
koktél paradicsom
fekete olívabogyó
extra szűz olívaolaj
parmezán
friss bazsalikom és rozmaring
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy kelesztő tálba, jól dolgozzuk ki, majd pihentessük 20 percig szobahőmérsékleten.
Ezután egy habkártya segítségével hajtsuk a tésztát keresztbe úgy, hogy körbe-körbe megyünk. Így újra egy gombócot kapunk. Ismét 20 perc pihenő jön. Ezt ismételjük meg még háromszor.
Tegyük hűtőbe 24-48 órára. Attól függően mennyit pihentetjük 12 óránként hajtogassuk át egyszer, majd helyezzük vissza.
A tálból kivéve ismételjük meg a hajtogatást, majd egy 25x35 cm nagyságú kilisztezett tepsibe nyújtsuk ki a kezünkkel. Letakarva pihentessük 50 percig.
Nyomkodjuk be a tészta tetejét az ujjunkkal, majd helyezzünk el a gödröcskékbe paradicsomokat és olívabogyókat. Locsoljuk meg olajjal és szórjuk meg parmezánnal. Díszítsük friss bazsalikommal és rozmaringgal.
Előmelegített 250°C-os, gőzös sütőbe süssük 35 percig.
Garantáltan lyukacsos lesz és frissen ropogós, másnap még mindig puha! Isteni magába fogyasztva is! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése