Nyári, színes és elegáns ebéd, aminek legnagyobb előnye, hogy gyorsan kész van és általában minden van otthon hozzá.
Hozzávalók (2 személyre):
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 nagy fehér paprika
1 nagy kápia paprika
1 nagy zöld színű paprika (lehet kaliforniai vagy sima, de nem erős)
20 dkg arborio rizs
1 liter hús alaplé
só, bors
bazsalikom
4 dkg vaj
4 dkg parmezán
15 dkg kockára vágod bacon
30 dkg apró paradicsom
extra szűz olívaolaj
1 tk. szárított bazsalikom
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk a hőfokot 160°C-ra. A paradicsomokat vágjuk ketté és sorakoztassuk egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és szórjuk meg bazsalikommal. Tegyük a sütőbe és süssük addig, amíg meg nem fonnyadnak teljesen. Körülbelül annyi ideig, amíg a rizottónk el nem készül.
A vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apróra. A paprikákat csumázzuk ki vágjuk csíkokra, majd kisebb kockákra. A hús levest melegítsük fel és tartsuk melegen, amíg el nem készül a rizottónk. Vegyünk elő egy wokot és hevítsük fel az olalajt, majd szórjuk rá a vöröshagymát. Miután megdinszteltük, törjük rá a két gerezd fokhagymát és öntsük fel borral. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt paprikákat. Keverjünk rajta egy párat és már szórhatjuk hozzá a rizst. Miután lepirítottuk, először két merőkanál levest mérjünk hozzá, majd ha elfőtte, akkor már csak egyesével. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a rizs, de kóstolgatni kell a végén, nehogy túlfőzzük. Még éppen roppanósnak kell, hogy maradjon. Fűszerezzük bazsalikommal illetve sózzuk egy picit, de vigyázzunk, mert a leves sós. Amikor kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt. Tegyük félre még a tálalás előtt pár percre.
A bacont pirítsuk zsírjára, a megsült paradicsomot vegyük ki a sütőből és tálalhatjuk is már a finom ebédet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése