Koskacukor: Színes paprikás, bazsalikomos rizottó, sült paradicsommal, baconnel

2014. augusztus 2., szombat

Színes paprikás, bazsalikomos rizottó, sült paradicsommal, baconnel

Hétvégén isteni finom házi tyúkhúslevest készítettem, amiből mindig marad ki és 1 literes adagokban le szoktuk fagyasztani. Tökéletes rizottóhoz, krémlevesekhez vagy mártásokhoz.
Nyári, színes és elegáns ebéd, aminek legnagyobb előnye, hogy gyorsan kész van és általában minden van otthon hozzá.






Színes paprikás, bazsalikomos rizottó, sült paradicsommal, baconnel
Hozzávalók (2 személyre):
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 nagy fehér paprika
1 nagy kápia paprika
1 nagy zöld színű paprika (lehet kaliforniai vagy sima, de nem erős)
20 dkg arborio rizs
1 liter hús alaplé
só, bors
bazsalikom
4 dkg vaj
4 dkg parmezán

15 dkg kockára vágod bacon

30 dkg apró paradicsom
extra szűz olívaolaj
1 tk. szárított bazsalikom

Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk a hőfokot 160°C-ra. A paradicsomokat vágjuk ketté és sorakoztassuk egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és szórjuk meg bazsalikommal. Tegyük a sütőbe és süssük addig, amíg meg nem fonnyadnak teljesen. Körülbelül annyi ideig, amíg a rizottónk el nem készül.
A vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apróra. A paprikákat csumázzuk ki vágjuk csíkokra, majd kisebb kockákra. A hús levest melegítsük fel és tartsuk melegen, amíg el nem készül a rizottónk. Vegyünk elő egy wokot és hevítsük fel az olalajt, majd szórjuk rá a vöröshagymát. Miután megdinszteltük, törjük rá a két gerezd fokhagymát és öntsük fel borral. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt paprikákat. Keverjünk rajta egy párat és már szórhatjuk hozzá a rizst. Miután lepirítottuk, először két merőkanál levest mérjünk hozzá, majd ha elfőtte, akkor már csak egyesével. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a rizs, de kóstolgatni kell a végén, nehogy túlfőzzük. Még éppen roppanósnak kell, hogy maradjon. Fűszerezzük bazsalikommal illetve sózzuk egy picit, de vigyázzunk, mert a leves sós. Amikor kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt. Tegyük félre még a tálalás előtt pár percre.
A bacont pirítsuk zsírjára, a megsült paradicsomot vegyük ki a sütőből és tálalhatjuk is már a finom ebédet!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...