Hozzávalók ( kb. 20 db-hoz):
250 g félzsíros túró
125 g tk. tönköly búza liszt
4 tojás
1 tk. sütőpor
1 tk. cukor
csipet só
olívaolaj
Szeder öntethez:
30 dkg szeder
50 ml víz
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
2-3 kardamom
csipet só
1 tk. keményítő
Elkészítés:
A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a cukrot és a sót. A tojások fehérjét verjük habbá és adjuk a túrós masszához, egyenletesen osszuk el benne.
Spricceljük meg a palacsinta sütőt olajjal, majd tegyünk 3 szor fél merőkanálnyit és simítsuk el. Ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.
Az öntethez a szedret mossuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Öntsük rá egy kis vizet, ízesítsük cukorral, sóval, fahéjjal és a kardamom magjaival. Rotyogtassuk 5 percig, ez idő alatt a szeder is szétfő egy picit, majd sűrítsük be egy kicsit, kevés vízzel elkevert keményítővel. Nem kell puding állagúnak lennie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése